190118
En reflektion över de senaste månaderna.

Att leva i flera världar som egentligen är en och samma verklighet.

Gudinnan sveper tag i mig på sitt skarpa fasta sätt likt en hård vind. Vinden piskar mitt ansikte och min kropp skoningslöst. Hel håller sitt grepp om mig och än hårdare när jag försöker smita. 
Det finns inga genvägar att ta undan transformation och förändring. Bränna, låta dö och släppa taget. Jag har ju redan svalt tabletten som en vis kvinna sa till mig. Jag kan inte vända och gå tillbaka. Jag måste följa min väg.

Vem kan förstå? Kan alla världar förstå? Alla förstår förstås på sitt eget vis efter sin utgångspunkt. Men vår egen verklighet är vi ensamma om och ibland smärtsamt ensamma om.

Gudinnan i sin skepnad som Hel känns trygg trots den skoningslösa sanning hon visar mig. Den sanning som är min skugga och som jag inte helst vill se. Den del av mig som också måste få kärlek och förlåtelse. Utan alla delar är jag inte hel.
Jag har varit där så många gånger förr och jag vet att det är ett avslut och en ny början. Ljuset kommer men jag vet också att jag ska återvända dit igen. Det är livet och dess utveckling.

Gudinnan skiftar om med ett välkomnande täcke av frost och snö. Jag välkomnar Skade som är en kär skepnad av gudinnan. Jag får utmattad gå in i vilan, samla mig, sikta pilen och fokusera på det nya.
Att få gå undan och låta världarna utanför hålla på bäst de vill.
De är just nu andra världar men ändå min verklighet.
Min dagliga runa är nu allt som oftast is-runan. Jag lyssnar och hastar inte. Alla kort jag drar handlar om reflektion, insikt och att lyssna inåt. I en av de andra världarna firar vi jul och nyår med allt ståhej som hör till. Jag balanserar mellan de olika världarna och finner det enkelt ibland och vid vissa tillfällen funderar jag på att smita.
Smita från vad? Den eld som inte går att släcka. Nej den del i mig som brinner ska fortsätta vägen fram för att integrera min låga i alla världar. 

Det nya och spännande som ligger framför mig ger mig en föraning i en flyktig vind som bär med sig en doft av magi. När vinden nuddar vid mig håller runorna mig fortfarande tillbaka lite. Det är inte riktigt tid ännu.
Gudinnan skiftar om till Saga och hon lockar mig till att berätta som jag nu gör i skrivande stund. Min kreativitet ökar och lusten till runorna tilltar. Lusten att hämta upp ännu fler av de urgamla sagorna som finns djupt inom oss i var och en.
Önskan att förmedla och att väcka dem i andra tilltar än mer och världarna känns inte så separerade längre.

Nu börjar glädje-runan och års-runan att dyka upp i min dagliga runa. Glädje och sinnlig njutning vill leta sig in. Också års-runan med sitt växande frö som nu ska sås och med stadig och förankrad växt bli till något hållbart. Ingen ranglig växt som snabbt drivits upp, utan en växt på stadig grund.
Idegrans-runan dök upp i dag för att jag inte ska förivra mig. I idegrans-runan finns segheten hos trädet.
Den pil gjord av idegranen är dödande och transformationen är ett faktum. Mer behöver rensas och jag behöver lyssna med alla sinnen.
Ty runans förmåga att rikta kraft till förändringar är stor. Skuggan står på lur. Vad ska mer vändas ut och in innan Gudinnan i sin varmaste form ska omsluta oss som Sunna. Om jag inte tar fel kommer min sköld vara än starkare då.

Att vandra med gudinnan runt årshjulet är magiskt om än en utmanande balansgång mellan världarna- vår verklighet!

Allt gott till er alla där ute i er verklighet.
Maria Utter

 

161230
Tänk om vi ändå kunde få lite vinter! Jag får nöja mig med att lägga upp en bild tagen ett annat år. Någon snö eller kyla verkar inte finnas i sikte de närmaste dagarna.
Det har varit en mastig höst och jag har inte varit särskilt aktiv varken på hemsidan eller facebook. Det händer mycket både inom och utombords. Ensamvargen i mig protesterar hela tiden och jag får jobba mycket med att vara social. Lite puffar här och där är nog bra och det är en ständig balansgång.
Jag planerar för nästa år men det känns ovisst! Förändring är på gång vad vet jag inte riktigt ännu. Jag jobbar på med beställningar och kommer givetvis åka ut på några mässor.
Det är alltid lika spännande att möta ett nytt år och jag önskar er alla ett fruktsamt år först och främst vad gäller det som händer inom oss för det är det som avspeglar sig på omvärlden.
Lyssna inte bara på det som kommer utifrån utan lyssna inåt lita på dina egna känslor och det som bara du vet.
Känn din kraft och jorda dig så att du står stadigt i denna blåsiga värld. Vi blir så matade med information, sanningar men vems sanning. Känn kärleken till dig själv och du ger kärlek till andra. Då kommer det bli ett bra år, år 2017!
Jag välkomnar det nya året med en öppenhet för vad det har att ge. Önskar er alla allt gott inför 2017.

160703
Nu närmar sig Nordiska Gudinnefestivalen! Jag håller på för fullt att förbereda mig och få allting klart. Jag delar min tid med sex underbara Boxervalpar så tiden är lite knapp. Trummor har jag färdigt men hade även tänkt hinna göra lite fler skallror och kraftsmycken. Det får bli som det blir och trummorna är ändå det viktigaste.
Hoppas på bra väder så att vi får några underbara dagar nere i Fjärås. Det ska bli så roligt!
Vi ses där!

160508
Tid för återhämtning, det har varit en hektisk vår. Många mässor och därmed mycket målande av trummor och en hel del beställningar. Det är så roligt men det krävs lite återhämtning för att kreativiteten skall få ny näring. Jag behöver ensamheten så jag har tagit ett steg tillbaka för en stund och lagt min energi vad gäller umgänge endast på nära och kära. Ordet balans är ett fint ord som vi använder oss av lite här och där. Hur medvetna vi än är så är det svårt och vi får om och omigen omvärdera för att just hitta balansen i livet. För mig är det så och jag tycks aldrig lära mig.
Jag har dock lärt mig hur jag fungerar och accepterar att mitt sätt att vara är gas - broms- gas -broms. Jag jobbar i cykler, och om jag lyssnar till mitt inre så blir det ändå ett flow och en balans. Omvärlden gör dock att det krockar lite ibland förstås men det gör väl inte så mycket. Jag blir lite extra trött och pausen blir lite längre.
För att bryta av lite extra har jag parat min Boxer tik Puck så till midsommar anländer små goa boxervalpar. Det blir ett bra avbrott där mitt ena ben får stå i en helt annan värld ett tag. Det kommer ge mig perspektiv och inspiration för hösten med Måntrumma. Jag kommer forsätta min Prästinneutbildning och gå in i år två.
Det kommer att bli spännande och det kommer stärka mig i mitt sätt att vara
när jag starkare kommer jobba med årets växlingar och månens cykel.
Under tiden hoppas jag att det fortsätter komma in beställningar för jag älskar att måla mina trummor. Förberedelse inför Gudinnefestivalen blir det förstås också.
Njut nu av naturen och solen alla!

151222
Då går året mot sitt slut och jag vill önska er alla en riktigt God JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!  Under de kommande dagarna ska jag samla kraft och energi för att gå in i 2016 med full energi och mycket hjärta för att möta det nya året. Vi behöver vårda och vara omtänksamma om oss själva för att kunna ge all den kärlek och omvårdnad som vår värld behöver. Jag önskar er alla att kunna stå i er kraft och möta alla utmaningar och gåvor som 2016 för med sig. Låt livet få vara spännande och ta emot det som kommer med frågan " vad kan jag lära mig av det här" försök att se bortom... Och sedan var där ni befinner er!
Ha en fin JUL alla!

151116
Då var Harmoni expo avklarat! En intensiv helg i Stockholm med många intressanta möten. Jag behöver lämna skogen i bland för Storstaden men är så nöjd att få komma hem igen. Helgen har givit mig ny kraft och jag är redan sugen på att skapa fram nya motiv på trummorna. Tur är väl det för beställningar kommer in. En otrolig respons ifrån så många besökare och jag är tacksam för flödet som univerum hjälper mig med.
Under december kommer jag få hjälp med att iordning ställa en lokal så att jag kan ta emot grupper. 
Nästa år kommer jag hålla en kurs i Vedic Art tillsammans med underbara Margareta Fredriksson som gäst lärare. Håll utkik information kommer inom kort.
Ett stort tack till alla underbara människor som gillar det jag gör!

150921
Det går mot höst och efter allt regn som kommit är vattenflödet i ån högt. Bruset som nästan blir till ett dån fyller mig med en enorm kraft.
När jag sitter vid min meditationsplats vid vattnet kan jag känna hur ormen stiger längs min ryggrad. Denna kraft och energi ger mig en otrolig laddning och lust för att skapa. Mina trummor föds fram en efter en och beställningarna kommer in och jag får göra det som jag älskar.
Det finns nu möjlighet att beställa skallror. Du kan beställa efter egna önskemål eller att jag känner in just för dig eller som matchar din trumma.
Jag önskar också att flödet av kunder till healingen skall öka även om jag ägnar mig mycket åt trummorna. Jag ser fram emot alla möten med dem som vill hitta balans i sina liv. Ni är varmt välkomna att boka tid för healing hos mig på denna underbara och kraftfulla plats.
 
150709
Hemma igen efter en fantastisk helg på Nordiska Gudinnefestivalen i Fjärås.
En stor eloge till arrangörerna som gjorde denna helg så magisk. Så tack Ania och Magnus Munay, Gaia life. Lola Ravenstar mfl.
Att det blir en repris nästa år första helgen i juli gläder mig.
Det var stort intresse för mina trummor och det blev inte så många med hem.
Jag fick beställningar på både trummor och trumväskor och skapandet får ta fart med en gång. 
Att få ägna sig åt det roligaste man vet är en ynnest och jag tackar universum för det.
Jag sitter i dagarna och planerar för trumdagar här på Sågen så finns det intresse så hör gärna av er. Jag tar som vanligt också emot för Healing.
20150601

Tänkte berätta lite om vad som hänt den senaste tiden! Jag har flyttat till ett nytt hus med fantastiska omgivningar. Jag bor fortfarande i skogen men har fått ett underbart tillskott, vatten. Det nya huset ligger vid en å och den rinner längs hela tomten,så kraftfullt och magiskt.
Detta har gett mig och Måntrumma en otrolig energi och ideerna flödar likt forsen.
Målandet av trummor har tagit fart och intresset för dem har ökat.
Just nu håller jag på att ladda upp för Gudinnefestivalen i Fjärås den 3-5 juli!
Jag kommer att delta på marknadsplatsen med mina trummor, kraftsmycken mm.
Är du kund hos mig så kan du få 500 kr rabatt på tredagars festivalpass.(ord.pris 1495kr)
Hör av dig till mig om du är intresserad!  mariautter@hotmail.se
Se annonsen nedan för mer info om festivalen.

Det ökande intresset för trummorna har gett mig inspirationen att anordna trumdagar.
Jag kommer att ha en dag nu i juni och vid intresse kommer det att bli flera tillfällen.
Vi kommer då att få lära känna oss själva från ett nytt perpektiv, genom trummans vibrationer. Vi släpper på spänningar och vår kropp blir ett renare instrument.

Naturligtvis är du välkommen att boka tid för behandling! Jag håller på som vanligt med healingen men i min nya lokal som jag inrett här på gården.

Välkommen att besöka mig på mitt nya ställe Sågen!
Du hittar också måntrumma på facebook, gå in och gilla!